Tijdens de eerste duik op het wrak bleek het al snel om een kustvaarder te gaan. Deze lag op stuurboordkant en de brug ontbrak. De bemanningsverblijven lagen vol met zand, zodat er niets te vinden was om het wrak te kunnen identificeren.

Er zijn een aantal kustvaarders op de Noordzee vermist zoals de Carnoustie en de Antje Jansen. Nadat het in het bezit hebben van de afmetingen en de foto’s van deze schepen, kon tijdens de volgende duiken het aantal patrijspoorten en spuigaten worden geteld. Ook werd er gekeken naar de afmetingen. De Carnoustie heeft voor en achter één laadboom. De Antje Jansen heeft voor één laadboom en achter twee laadbomen. Met deze gegevens bleek het wrak de Antje Jansen te zijn.

De Antje Jansen kwam tijdens haar reis van Cornwall, Engeland naar Gustavsberg, Zweden op 7 december 1973 in zwaar terecht en werd als vermist opgegeven. De zeven koppige bemanning is hierbij omgekomen. De positie is doorgegeven aan de Hydrografische dienst. Omdat het hier om een Duits schip gaat is er ook informatie aan de Duitse autoriteiten verstrekt, zodat deze de nabestaanden konden inlichten.